Lese og forstå innholdet på katte- og hundemat

|10/02, 2024

Lese og forstå innholdet på katte- og hundemat

Enten du bestemmer deg for mat til din første katt eller hund eller bare ønsker å bytte merke, kan det føles som en vanskelig oppgave å velge det mest passende fôret.

Et dyrefôrmerke kan virke forvirrende, med mye informasjon og ukjente termer, men det trenger ikke å være det! Her vil vi definere og oppsummere de viktigste tingene å se etter på en etikett:

Type mat: dette indikerer om en matvare er komplett og balansert (inneholder ingredienser i tillegg til animalske proteiner, som ris, grønnsaker, vitaminer, mineraler) eller komplementære (inneholder en begrenset mengde ingredienser uten noen tilsetningsstoffer).

Ingredienser: Ingrediensene  i oppskriften er alltid oppført i synkende rekkefølge, fra  høyeste mengde til laveste. Ingrediensene kan presenteres som enkeltstående elementer eller i grupperte kategorier.

Garantert analyse:  Dette er informasjon om produktets næringsinnhold (i likhet med ernæringsmerker på menneskemat). Det gir en garanti for minimumsprosentene råprotein og råfett, og maksimale prosentandeler råfiber, fuktighet og aske. De fleste anerkjente fôrleverandører tilbyr både komplette og balanserte (ernæringsmessig balanserte) og komplementære matvarer . Vi anbefaler å rotere mellom komplett og balansert, og komplementær mat for å sikre et balansert kosthold. Merk deg at det er stor forskjell på fôrmerker, spesielt de som kjøpes på dagligvareforetning vs i en faghandel som bl.a. Pets.

Etikettene skal være er konsise, og vise hvor naturlige produktene er. 

Når du går ut og kjøper mat til ledsageren din, ikke bare velg boksen med iøynefallende farger... velg alltid de med kort etikett, og les den nøye! Det er viktig å velge riktig mat for vår ledsager.