Kortreist og miljøvennlig

|9/04, 2024

Kortreist og miljøvennlig

Dyrisk er et av de nyeste tilskuddene av våtfôr til hund i det norske markedet. Med ferske råvarer og kvalitetssikret norsk produksjon er dette et spennende alternativ som viser godt igjen i butikkhyllene, mellom importert mat med utenlanske navn på emballasjen. Dyrisk er utviklet på Jæren, midt i hele Norges matfat.  

- Kollegaen min Karl, og jeg, hadde lenge drømt om å lage hundefôr med råvarer fra Norge. Vi ønsket å tilby et kortreist alternativ for hundeeiere som ønsker å ta mer bærekraftige valg. Vi hørte også stadig om hunder som led av cøliaki, diabetes og overvekt. Derfor ville vi også at hundematserien vår skulle inneholde riktige ingredienser av god kvalitet for å hjelpe med å holde hundene friske. Og slik ble Dyrisk til, forteller en entusiastisk Tjøtta.

Tilgjengelig over store deler av landet og også hos Pets i Stavanger og Vågsbygd

Tjøtta forteller at prosessen med utviklingen av Dyrisk var ganske utfordrende til tider. De ønsket å lage et fôr med høyt kjøttinnhold, bruke kortreiste ingredienser og ha en mest mulig bærekraftig produksjon.

– Nå er vi enormt krye over å kunne tilby et skikkelig bra produkt som selges over hele Norge, fortsetter Tjøtta. Stadig flere zoo-butikker ønsker å tilby Dyrisk og vi får gode tilbakemeldinger fra kundene som gir Dyrisk til sine hunder. Det setter vi utrolig stor pris på, forteller han smilende og stolt.

Maten hundene selv ville valgt

Oppskriftene på de ulike smakene av Dyrisk er nøye gjennomtenkt og utprøvd. Dyrisk skal være mat som hunden selv ville valgt.

– Smakene kjenner hunden igjen fra den norske naturen. Dyrisk inneholder nemlig storfe og lam fra Norge, og vill fisk fanget i Nordsjøen, avslutter Tjøtta.

Fôret blir foredlet og lagt på bokser i Sirevåg på Jæren, kun en halvtime fra Morene Produkter sitt hovedkontor og lager på Vigrestad. Maten trenger derfor ikke reise langt før den står klar i norske butikkhyller.

Fôret er tilgjegelig i alle våre butikker i Stavanger området: Pets Hundvåg, Pets Herbarium, Pets Kilden, Pets Kvadrat samt Pets Vågsbygd i Kristiansand. - Eller her i nettbutikken.